Lody z mleka karmiących matek oferowane w londyńskiej restauracji
INFORMATOR. Świat
Jedna z londyńskich lodziarni wzbogaciła swoje menu o lody z mleka dostarczanego przez karmiące matki. Według właścicieli, ma to przyciągnąć smakoszy, którzy gustują w produktach naturalnych - informuje Reuters.
Nowy smak o nazwie "Baby Gaga" jest już dostępny w restauracji Icecreamists w londyńskim Covent Garden. Jej założyciel Matt O'Connor jest przekonany, że takie podejście do cudu macierzyństwa zrobi furorę wśród klientów. Nawet jeżeli za porcję tego specyfiku będą musieli zapłacić 14 funtów.
Mleko dostarczane jest przez 15 matek karmiących, które odpowiedziały na ogłoszenie zamieszczone na portalu Mumsnet. Jedna z nich, 35-letnia Victoria Hiley, pracuje na co dzień z kobietami, które mają problemy z karmieniem piersią. Uważa ona, że takie podejście może okazać się dobrym sposobem na promowanie naturalnego sposobu żywienia noworodków.
"Cóż mogłoby być bardziej naturalne niż świeże mleko matki w lodach? Dla mnie jest to też sposób na radzenie sobie z kryzysem finansowym. Nie ma przecież nic złego w wykorzystywaniu swoich zasobów, by zarobić dodatkowe pieniądze" - twierdzi Hiley, dodając, że lodów już próbowała i bardzo jej smakują.
Receptura stanowi połączenie mleka z piersi z wanilią madagaskarską i aromatem cytrynowym. Jak zauważa O'Connor, jest to jeden z wielu nowych ekstrawaganckich smaków, które lodziarnia włączyła do swojego menu.
Nowy smak o nazwie "Baby Gaga" jest już dostępny w restauracji Icecreamists w londyńskim Covent Garden. Jej założyciel Matt O'Connor jest przekonany, że takie podejście do cudu macierzyństwa zrobi furorę wśród klientów. Nawet jeżeli za porcję tego specyfiku będą musieli zapłacić 14 funtów.
Mleko dostarczane jest przez 15 matek karmiących, które odpowiedziały na ogłoszenie zamieszczone na portalu Mumsnet. Jedna z nich, 35-letnia Victoria Hiley, pracuje na co dzień z kobietami, które mają problemy z karmieniem piersią. Uważa ona, że takie podejście może okazać się dobrym sposobem na promowanie naturalnego sposobu żywienia noworodków.
"Cóż mogłoby być bardziej naturalne niż świeże mleko matki w lodach? Dla mnie jest to też sposób na radzenie sobie z kryzysem finansowym. Nie ma przecież nic złego w wykorzystywaniu swoich zasobów, by zarobić dodatkowe pieniądze" - twierdzi Hiley, dodając, że lodów już próbowała i bardzo jej smakują.
Receptura stanowi połączenie mleka z piersi z wanilią madagaskarską i aromatem cytrynowym. Jak zauważa O'Connor, jest to jeden z wielu nowych ekstrawaganckich smaków, które lodziarnia włączyła do swojego menu.
Poinformuj znajomych o tym artykule:
Inne w tym dziale:
- Podnośniki koszowe, usługi dźwigowe. Bydgoszcz REKLAMA
- Żylaki. Leczenie żylaków kończyn dolnych. Bydgoszcz, Inowrocław, Chojnice, Tuchola. REKLAMA
- Ortopeda. Chirurgia ortopedyczna. Medycyna sportowa. Warszawa REKLAMA
- Niemcy. Multigenowy test raka piersi refundowany przez kasy chorych
- PE. Pisemne oświadczenie w sprawie zwalczania raka piersi w Unii Europejskiej
- Pod względem liczby popełnianych błędów odwodnieni kierowcy nie ustępują nietrzeźwym!
- Im niżej, tym lepiej - najnowsze wyniki badań wskazują, że ryzyko zawałów serca i udarów mózgu jest tym niższe, im niższy jest poziom cholesterolu LDL
- Zdrowa dieta bez mięsa
- Alkaptonuria - rzadka choroba czarnych kości. Nieznane wyniszczające schorzenie, pacjenci bez rozpoznania
- Brytyjczycy wolą bezpieczne metody leczenia
- Strefy wolne od dymu tytoniowego sprzyjają zdrowiu dzieci
- Choroby, które zabijają ponad 2 miliony ludzi rocznie
- Poprawa kondycji fizycznej może przyczynić się do szybszego powrotu do zdrowia kobiet z rakiem piersi
- Wszystkie w tym dziale
REKLAMA