Wszechnica Żywieniowa - otwarte wykłady w SGGW
INFORMATOR. Spotkania
Fot. zdrowemiasto.pl
Na kolejne wykłady otwarte upowszechniające wiedzę o prawidłowym odżywianiu się zaprasza Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW Warszawie. Najbliższe spotkanie Wszechnicy Żywieniowej, 16 lutego, będzie poświęcone żywieniu w profilaktyce i leczeniu osteoporozy. Wykład wygłosi dr inż. Jacek Bujko.
Miesiąc później - 16 marca - wykład "Kulinarne molekuły, czyli wysokooczyszczone produkty roślinne w zdrowej diecie" wygłoszą dr n. med. Ewa Wieniawska-Szewczyk z Zakładu Biochemii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz szef kuchni Wojciech Modest Amaro, laureat nagrody Chef de L'Avenir przyznawanej przez Akademię Gastronomiczną.
13 kwietnia o problemie zaparć, które nękają dzieci i dorosłych będzie mówić dr n. med. Grażyna Rowicka z Instytutu Matki i Dziecka oraz Zakładu Dietetyki SGGW.
18 maja o roślinach wspomagających leczenie cukrzycy i jej powikłań opowie dr hab. Ewa Osińska, prof. SGGW w Katedrze Roślin Warzywnych i Leczniczych na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu.
Podczas ostatniego przed wakacjami wykładu, 15 czerwca, słuchacze dowiedzą się, jak bezpiecznie przechowywać żywność. Przepis zdradzi dr inż. Monika Trząskowska.
Prelekcje odbywają się w trzecią lub drugą (kwiecień) środę miesiąca, o godz. 17.15, w SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159C, na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek nr 32), w Auli II. Wstęp wolny.
Miesiąc później - 16 marca - wykład "Kulinarne molekuły, czyli wysokooczyszczone produkty roślinne w zdrowej diecie" wygłoszą dr n. med. Ewa Wieniawska-Szewczyk z Zakładu Biochemii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz szef kuchni Wojciech Modest Amaro, laureat nagrody Chef de L'Avenir przyznawanej przez Akademię Gastronomiczną.
13 kwietnia o problemie zaparć, które nękają dzieci i dorosłych będzie mówić dr n. med. Grażyna Rowicka z Instytutu Matki i Dziecka oraz Zakładu Dietetyki SGGW.
18 maja o roślinach wspomagających leczenie cukrzycy i jej powikłań opowie dr hab. Ewa Osińska, prof. SGGW w Katedrze Roślin Warzywnych i Leczniczych na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu.
Podczas ostatniego przed wakacjami wykładu, 15 czerwca, słuchacze dowiedzą się, jak bezpiecznie przechowywać żywność. Przepis zdradzi dr inż. Monika Trząskowska.
Prelekcje odbywają się w trzecią lub drugą (kwiecień) środę miesiąca, o godz. 17.15, w SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159C, na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek nr 32), w Auli II. Wstęp wolny.
Poinformuj znajomych o tym artykule:
Inne w tym dziale:
- Podnośniki koszowe, usługi dźwigowe. Bydgoszcz REKLAMA
- Żylaki. Leczenie żylaków kończyn dolnych. Bydgoszcz, Inowrocław, Chojnice, Tuchola. REKLAMA
- Ortopeda. Chirurgia ortopedyczna. Medycyna sportowa. Warszawa REKLAMA
- Konferencja „Opieka Wytchnieniowa w Wyspecjalizowanej Pediatrycznej Opiece Paliatywnej”
- XII Międzynarodowa Konferencja „Kompleksowa terapia dyskrazji plazmocytowych w 2024 roku”
- Arytmie na Kongresie Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego 2023
- Łódź. Spotkanie poświęcone tematyce badań klinicznych w onkologii
- III Forum Serce Pacjenta PTK rusza 8 września 2021
- e-POLSTIM 2021: Elektrofizjologia i elektroterapia XXII wieku
- PET-CT w chłoniaku Hodgkina pomaga badać dokładniej i leczyć skuteczniej
- Konferencja "COVID-19 u chorych z wrodzonymi wadami serca"
- Amyloidoza. Zapraszamy na ogólnopolskie webinarium ekspertów medycyny
- Zapraszamy na VIII Charytatywe Spotkanie Górskie w Dolinie Roztoki
- Wszystkie w tym dziale
REKLAMA