Wszechnica Żywieniowa - otwarte wykłady w SGGW
Strona główna » Informator » Spotkania » Wszechnica Żywieniowa - otwarte wykłady w SGGW

Wszechnica Żywieniowa - otwarte wykłady w SGGW

INFORMATOR. Spotkania

PAP

naukawpolsce.plnaukawpolsce.pl | dodane 08-02-2011

Fot. zdrowemiasto.pl
 
Na kolejne wykłady otwarte upowszechniające wiedzę o prawidłowym odżywianiu się zaprasza Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW Warszawie. Najbliższe spotkanie Wszechnicy Żywieniowej, 16 lutego, będzie poświęcone żywieniu w profilaktyce i leczeniu osteoporozy. Wykład wygłosi dr inż. Jacek Bujko.

Miesiąc później - 16 marca - wykład "Kulinarne molekuły, czyli wysokooczyszczone produkty roślinne w zdrowej diecie" wygłoszą dr n. med. Ewa Wieniawska-Szewczyk z Zakładu Biochemii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz szef kuchni Wojciech Modest Amaro, laureat nagrody Chef de L'Avenir przyznawanej przez Akademię Gastronomiczną.

13 kwietnia o problemie zaparć, które nękają dzieci i dorosłych będzie mówić dr n. med. Grażyna Rowicka z Instytutu Matki i Dziecka oraz Zakładu Dietetyki SGGW.

18 maja o roślinach wspomagających leczenie cukrzycy i jej powikłań opowie dr hab. Ewa Osińska, prof. SGGW w Katedrze Roślin Warzywnych i Leczniczych na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu.

Podczas ostatniego przed wakacjami wykładu, 15 czerwca, słuchacze dowiedzą się, jak bezpiecznie przechowywać żywność. Przepis zdradzi dr inż. Monika Trząskowska.

Prelekcje odbywają się w trzecią lub drugą (kwiecień) środę miesiąca, o godz. 17.15, w SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159C, na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek nr 32), w Auli II. Wstęp wolny.

PAP, 08-02-2011, naukawpolsce.pl

Poinformuj znajomych o tym artykule:

REKLAMA
hemoroidy Krakow
Leczymy urazy sportowe
hemoroidy szczelina odbytu przetoki zylaki konczyn dolnych
------------

REKLAMA
Czytaj
Czytaj
Czytaj
Czytaj
Czytaj
REKLAMA
Leczymy urazy sportowe